Materiaal

Degelijk en stevig materiaal, wat steeds een hoog draagcomfort biedt, minder verwachten we niet van het merk Birkenstock. Deze schoenen en slippers zijn duurzaam en ze zijn op milieuvriendelijke wijze gemaakt voor optimaal comfort aan de voeten. Bovendien zijn de materialen niet geverfd met kunstmatige kleurstoffen, maar ze zijn gekleurd door geverfd leer. Hierdoor is het materiaal niet alleen sterk maar blijft het ook mooi van kleur en blijft het materiaal ademend.

lederBirkenstock leder

Het Birkenstock leer is bijzonder dik, ongeveer drie millimeter, en toch is het zacht. Natuurlijk leder word niet alleen herkend aan de geur, maar ook door het kleurenbeeld en verschillende contouren op het oppervlak. Birkenstock gebruikt geen kunstmatige kleurstoffen bij de vervaardiging van dit leer, zodoende blijf het leer zeer ademend.

birko-florBirko-Flor

Birko-Flor is een huidvriendelijk, scheurbestendig en onderhoudsvriendelijk materiaal. De bovenste laag van dit materiaal heeft een leerachtige structuur – de onderste laag een zachte fleece structuur. Birko-Flor is een baanbrekend en goedkoop alternatief voor leder. Daarnaast heeft Birkenstock patent op dit materiaal, het is namelijk speciaal vervaardigd om te voorkomen dat men blaren zou krijgen door de combinatie van wrijving en warmte.

nubuk-lederNubuk leder

Voor nubuck leer, deze natuurlijke ledersoort is van zeer hoge kwaliteit. De afwerking geeft het leer een fluweelzachte look.

 

relief-lederReliëf leder

Speciale bewerking geeft het Birkenstock leer een speciaal reliëf met een schorsachtig oppervlak.

 

suedeSuede

Slechts ongeveer de helft van het grote lederen oppervlak wordt gebruikt voor het suède bovenwerk van de schoen voor volwassenen. Dit is een extra sterk en dik leer, maar is nog steeds erg soepel en veerkrachtig.

Birko-Flor-NubukBirko-Flor Nubuk

Dit nieuwe materiaal heeft qua oppervlakte een typische leder- structuur, dit is verkregen door een speciale afwerking (een aparte afwerking van het Birko®-Flor-oppervlak).
birko-viltBirko-vilt

Birko-vilt wordt vervaardigd uit een mengsel van rayon en synthetische vezels. Zo is dit mengsel praktisch onscheurbaar en toch luchtdoorlatend en huidvriendelijk.

microvezelMicrovezel

De hoogwaardige microvezel die gebruikt worden voor de Birkenstock slippers en sandalen heeft een delicate look die op Nubuk lijkt. Dit materiaal is zeer licht, zeer ademend, duurzaam en huidvriendelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tien + 12 =